Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  V jednoduchosti je krása a chuť. Připravte si vepřenky s cibulí a hořčicí

V jednoduchosti je krása a chuť. Připravte si vepřenky s cibulí a hořčicí

19.2.2024 - AndreaP.

Znáte vepřenky? U nich je na první pohled jasné, že v jednoduchosti je krása. Jsou to vynikající vepřové placičky, které se dají jíst jak teplé, tak za studena. Taková nyní už klasika české kuchyně. Je to jídlo velmi rychlé, a také velmi snadné. S jakoukoliv zeleninovou oblohou, a to v prvé řadě s cibulí, a pak už záleží na jednotlivých chutích - použít můžeme rajče, papriku, okurku, salát atd. -vykouzlíme během pár minut pokrm, který potěší a rozhodně nikoho neurazí.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme

  • 500 g vepřové plece nebo vepřového ořezu bez kostí
  • 50 g žemle nebo veky
  • 10 g soli
  • 50 g stolního oleje
  • 500 g chleba
  • 5 g mleté papriky
  • 1 g mletého pepře
  • 100 g cibule
  • 100 g hořčice

 

Maso opereme, nahrubo umeleme, přidáme ve vodě namočenou žemli, kterou předem vymačkáme a jemně umeleme. Dále přidáme sůl, papriku, pepř a vše pečlivě promícháme. Z této masové hmoty tvoříme tenké placičky, které opečeme po obou stranách na oleji dozlatova.

Podáváme na krajíčku chleba, vepřenku pomažeme hořčicí a posypeme jemně nakrájenou cibulí. Místo hořčice můžeme použít tatarku nebo kečup. Doplníme již výše zmíněnou zeleninou.

Masové placičky pochopitelně můžeme podávat také s brambory a máme tak během chvilky skvělý oběd.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz