Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Bleskově rychlé 20-ti minutové kuřecí kari. Pikantní večeře, která zahřeje!

Bleskově rychlé 20-ti minutové kuřecí kari. Pikantní večeře, která zahřeje!

25.1.2024 - AndreaP.

Co vše víme o indické kuchyni? Je toho mnoho, mezi to základní patří to, že tato  kuchyně je kuchyní různých etnik a náboženských skupin, žijících na území Indie. K jejím typickým rysům patří hojné používání koření, převaha vegetariánských pokrmů, hlavními surovinami jsou rýže, obilniny, luštěniny, mléčné výrobky (jogurty, máslo ghí), zelenina a koření.

Nejčastější úpravou pokrmů v indické kuchyni je pomalé vaření nebo dušení na mírném ohni. Oblíbené je rovněž smažení na pánvi, grilování nebo pečení, k němuž slouží hliněná pec tandúr. Maso, zelenina i ostatní přísady se většinou upravují pokrájené na kostky či plátky, méně často v celku.

Kuřecí kari je pak typický představitel této kuchyně. Zde je recept ...

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme :

  • 600 g kuřecího masa bez kostí a kůže, nakrájeného na kostky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 cibule, nakrájené nadrobno
  • 1 lžička zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička chilli
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1 lžička turmeriku nebo kari koření
  • 4 lžíce kokosového mléka nebo krému
  • voda na podlití, přibližně 500 ml
  • sůl
  • hrst lístků koriandru nebo petržele


Cibulku osmahneme, přidáme sušené koření a pražíme asi pět minut. Přidáme kousky kuřete a opečeme je ze všech stran.

Zalijeme kokosovým mlékem, vodou, osolíme a na mírném ohni dusíme do změknutí masa a zahuštění šťávy. Měla by se vydusit asi na polovinu.

Kari posypeme koriandrem a podáváme s rýží basmati.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz