Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Pouze tři suroviny a tři kroky přípravy. Nejdokonalejší pečená kachna

Pouze tři suroviny a tři kroky přípravy. Nejdokonalejší pečená kachna

25.12.2023 - AndreaP.

Vánoce, to jsou především svátky klidu, pohody a rodinného setkávání. Zatímco Štědrý večer je ve znamení kapra a bramborového salátu, tak v mnoha rodinách je právě nastávající druhý svátek vánoční ve znamení pečené kachny, zelí a knedlíku. Ano, celé svátky jsou posety veskrze nezdravými pokrmy, čehož pak v lednu budeme litovat nabranými kilogramy, ale prostě to vše k Vánocům patří. Jak si tuto pečenou kachnu bezpracně připravit? Je to více než snadné a potřebujeme k tomu jen tři suroviny.

(fotografie: Pixabay)

 

Potřebujeme :

  • 1 kachna
  • sůl
  • kmín

 

Postup je tak jednoduchý, že už asi nic jednoduššího být nemůže. Nejen, že nám na recept stačí tři suroviny, i na samotnou přípravu nám budou stačit přesně tři kroky, posuďte sami :

1) Kachnu omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Osolíme ze všech stran i zevnitř, položíme do pekáčku a kůži lehce posypeme kmínem.

2) Pekáček přikryjeme dobře přiléhajícím víkem a vložíme do trouby nastavené na 120°C. Pečeme bez nahlížení do trouby a odkrývání poklopu 5-6 hodin. Jedná malá rada, osobně vyzkoušená, velice chutná je kachna pečená po celou noc, teplotu ale nastavíme na cca 90-100 stupňů.

3) Poté odklopíme víko a dopečeme kůrčičku.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz