Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Rybí ragů řecké kuchyně. Rychlý a chutný pokrm z trouby

Rybí ragů řecké kuchyně. Rychlý a chutný pokrm z trouby

5.10.2023 - AndreaP.

Tento recept pochází z řecké kuchyně, jeho název zde zní Psari plaki sto furno. Nevím, jak vám, ale nám v redakci tento název připadá jako zaklínadlo, takže jdeme na to a začínáme čarovat ... pochopitelně v kuchyni...

(ilustrační fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 1 větší naporcovaná očištěná ryba
  • 600 g cibule
  • 1 palička česneku
  • 1/3 šálku oleje
  • 600 g zralých rajčat nebo 2 lžíce rajského protlaku
  • 2 lžíce rozsekané zelené petrželky
  • 1 citrón
  • 1/2 šálku bílého vína
  • sůl
  • pepř

 

Rybí porce omyjeme, osolíme, opepříme a necháme marinovat v misce s citrónovou šťávou. Mezitím očistíme cibuli a česnek. Cibuli pokrájíme na kolečka a česnek nadrobno.

Rajčata krátce spaříme, sloupneme a prolisujeme (použijeme-li protlak, zředíme ho 2 šálky vody).

Na pekáč vylijeme polovinu dávky oleje, dno poklademe kolečky cibule, kterou ještě posypeme česnekem a petrželkou. Na to urovnáme porce ryby a znovu posypeme česnekem s petrželkou. Přelijeme zbylým olejem, vínem a protlakem.

Pečeme ve středně vyhřáté troubě, dokud ryba nezměkne (asi půl hodiny).

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz