Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Luxusní šťavnatý makovec s jablky bez použití mouky. Rychlá příprava a dokonalá chuť

Luxusní šťavnatý makovec s jablky bez použití mouky. Rychlá příprava a dokonalá chuť

7.9.2023 - AndreaP.

Sladká a lahodná maková buchta neboli makovec je jedna z těch pochoutek, které se staly tradičním symbolem domácí pohody a rodinných setkání. Je to pokrm, který známe již od dětství, a jeho vůně nás okamžitě přenese do časů, kdy babička pekla buchty a stůl byl plný dobrot. V dnešním článku vám představíme geniálně jednoduchý recept na vynikající makovec, který vychází z tradice, ale je upraven tak, že neobsahuje vůbec žádnou mouku.

 

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 250 g měkkého tvarohu
  • 200 g mletého máku
  • 4 celá vejce
  • 1 skořicový cukr
  • 1 citrónový cukr
  • 5 lžic mletých mandlí 
  • 4 oloupaná a nastrouhaná jablka

 

Žloutky oddělíme od bílků. Samotné žloutky dáme do mísy a z bílků vyšleháme hustý pevný sníh.

Vše ostatní, krom sněhu z bílků, smícháme dohromady a řádně promícháme. Ušlehaný sníh vmícháme jemně do hmoty až úplně nakonec.

Těsto přelijeme do předem vymazaného pekáče.

Pečeme v předehřáté troubě asi 30-40 minut na 180 stupňů.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz