Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Bez námahy, snadno a rychle. Tradiční podzimní pečená jablka doplněná skořicovou omáčkou

Bez námahy, snadno a rychle. Tradiční podzimní pečená jablka doplněná skořicovou omáčkou

5.9.2023 - AndreaP.

Jablka a skořice, tyto dvě suroviny patří odjakživa k sobě a jsou sázkou na jistotu. Máme zde podzim, což je mimo jiné období právě již zmíněných jablíček, a tak si z nich dnes připravíme rychlý dezert. Nebude to klasický dezert plný mouky a cukru, ale naopak dezert odlehčený a na přípravu značně jednoduchý a plný ovocné chuti. Jako pověstná třešinka na dortu pak bude jemná omáčka, která celý pokrm doladí.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 100 g másla
  • 1 jablko
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky třtinového cukru

Na omáčku:

  • 4 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička skořice
  • 100 g másla
  • 100 g tučné smetany ke šlehání

 

Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia.

Jablku odstraňte jádřinec a rozpulte jej. V malé zapékací míse rozehřejte na sporáku 100 g másla, položte na něj půlky jablka řeznou stranou dolů a smažte 2 minuty. Jablka otočte, posypte skořicí a cukrem a přemístěte do trouby. Pečte 10-12 minut, dokud nezměknou.

Na omáčku dejte do malého hrnce cukr, skořici a máslo a nechejte 3-4 minuty zkaramelizovat. Přidejte smetanu a vařte, dokud omáčka nezačne houstnout.

Pečená jablka podávejte na předehřátém talíři politá skořicovou omáčkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz