Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřové medailonky v jemné smetanové omáčce zachrání nedělní oběd

Vepřové medailonky v jemné smetanové omáčce zachrání nedělní oběd

12.3.2023 - AndreaP.

Máme tady neděli, což je den, kdy se prý odpočívá. Jenže hladové rodině je většinou celkem fuk, co je za den, a obligátní otázka v tuto časovou dobu zní "co bude dnes k obědu?" Nebojte, pokud nemáte ještě pro dnešní oběd tip, nenecháme vás v tom. Přinášíme recept celkem rychlý, snadný na přípravu a hlavně opravdu velmi chutný.

Fettuccine, na který narazíme v tomto receptu, je typ těstovin oblíbený v římské kuchyni. Jedná se o široké nudle připravované z vajec a mouky (obvykle jednoho vejce na 100 g mouky), které jsou širší, ale jinak podobné typu těstovin tagliatelle.

A my si k těmto těstovinám dnes připravíme skvělé vepřové medailonky, a to vše bude korunováno jemnou bazalkovo smetanovou omáčkou. Pečené rajčátka pak už jsou tou pověstnou třešinkou na dortu vynikajícího receptu.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 150 g vepřové panenky
  • 100 g fettucine čerstvé
  • 4 lístky čerstvé bazalky
  • 2 dcl smetana na vaření
  • 5 ks cherry rajčátek
  • olivový olej, sůl, pepř


Panenku nakrájime na 3 medailonky a zprudka opečeme na olivovém oleji na pánvi. Pánev vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupnů spolu s cherry rajčátky. Čerstvé fettucine ponoříme do vroucí osolené vody a vaříme 5 minut.

Na druhou pánev nalijeme smetanu a přivedeme k varu ,osolíme,opepříme a přidáme na jemno nakrájenou čerstvou bazalku.Těstoviny po vyjmutí z vroucí vody přidáme do pánve s omáčkou promícháme, servirujeme spolu s medailonky a pečenými rajčátky.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz