Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Jednoduchá francouzská cibulačka je podzimní pohlazení po duši

Jednoduchá francouzská cibulačka je podzimní pohlazení po duši

5.11.2022 - AndreaP.

Základním prvkem této polévky je pochopitelně cibule. Ta má v sobě plno léčivých silic, které zvláště v této pochmurné podzimní době plné viróz potřebujeme. Příprava této polévky je jednoduchá a zvládne ji úplně každý.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 6 velkých cibulí
  • 100 g másla
  • 1 lžička pepře
  • 1,5 l vývaru
  • 2 krajíce chleba bez kůrky
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 50 g tvrdého nastrouhaného sýra

 

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. 75 g másla rozehřejte v hrnci, přidejte cibuli a osmahněte ji do sklovita. Přidejte pepř, vývar, uveďte do varu a vařte 10 minut.

Mezitím rozehřejte zbytek másla na pánvi, chléb nakrájejte na kostičky a osmahněte jej dozlatova. Osmažený chléb můžete osušit od přebytečného tuku ubrouskem.

Do polévky zamíchejte bílé víno, dochuťte a zahřejte.

Polévku podávejte na talířích posypanou osmaženým chlebem a strouhaným sýrem.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip