Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Proč jíst krevety? Protože jsou lahodné a plné cenných složek. Vyzkoušejte

Proč jíst krevety? Protože jsou lahodné a plné cenných složek. Vyzkoušejte

29.10.2022 - AndreaP.

Na otázku, proč jíst krevety, existuje jednoznačná odpověď. Jsou prostě lahodné. Je nutné ale vyzdvihnout skutečnost, že jsou vynikajícím zdrojem potřebných a cenných látek pro naše tělo, jelikož jsou nutričně velmi bohaté.

(fofografie: Pixabax)

 

Způsobů příprav krevet v kuchyni je mnoho. Můžete je například připravit na pávni, zapéct, smažit obalené v těstíčku, dusit nebo krátce vařit ve vodě, vhodné jsou i na gril. Hodí se jak k těstovinám a salátům, do pomazánek, na špíz, do polévek, do kari, na sushi, do jarních závitků a mnoho jiných.Nezapomínejme na to, že mořské krevety jsou často již sami o sobě mírně slané, proto není nutno tolik solit. Velmi jim ale lahodí česnek, chilli a bylinky celkově.

Výborné jsou krevety na víně nebo s rajčatovou omáčkou. Z krevet si zejména pochutnáváme na tělíčku, které je masité. Krevetu lze ale využít na maximum, z hlavičky a krunýře se dělají výborné polévky, např. výborná thajská polévka Tom Yum.

Potřebujeme:

  • 500 g špaget
  • 200 g loupaných krevet
  • 4 lžíce másla
  • 4 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 3 rajčata
  • 1 dl bílého vína
  • bazalka
  • sůl
  • pepř

Na větší pánvi osmažíme na másle dozlatova drobně nakrájenou cibuli, ke které přidáme utřený česnek. Potom přidáme asi polovinu sekané petrželky a rozmrazené a opláchnuté krevety, které prohřejeme. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, podlijeme vínem, osolíme, opepříme, chvíli povaříme. Vše nalijeme na uvařené, máslem omaštěné těstoviny, promícháme a rozdělíme na talíře. Porce posypeme petrželkou.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip