Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Klasika, která nikdy neomrzí? Připravte si šunkofleky

Klasika, která nikdy neomrzí? Připravte si šunkofleky

17.10.2022 - AndreaP.

Také vám šunkofleky připomínají dětství? Obědy ve škole, prázdniny u babičky… Pojďte si je zase uvařit! Často se do nich přidává uzené maso, ale jak už název pokrmu napovídá, můžete je zapéct i s dobrou šunkou. S použitím kvalitní šunky a vajíček budou šunkofleky určitě stejně dobré, nebo ještě lepší, než ve vašich vzpomínkách.


(ilustrační fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 800 g těstovin na šunkofleky
  • 400 g kvalitní šunky vcelku
  • 10 vajíček
  • 2 lžíce másla + na vymazání pekáče
  • sůl
  • pepř

 

Do hrnce nalijte dostatek vody, vložte šunku a přiveďte postupně k varu. Nechte šunku 5 minut vařit a poté ji vyjměte a vodu dostatečně osolte.  V téže vodě uvařte těstoviny tak, aby zůstaly na skus.

Lehce vychladlou šunku nakrájejte na kostičky. Do hotových těstovin vmíchejte 2 lžíce másla a pak přidejte šunku.

V míse vyšlehejte vejce se solí podle vlastní chuti a přidejte čerstvě umletý pepř. Do těstovin vmíchejte vajíčka a vše navrstvěte do máslem vymazaného pekáče.

Pečte na 180 °C po dobu 20 – 30 minut (dozlatova).

Šunkofleky podávejte s kyselou okurkou nebo červenou řepou.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip