Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Bramborový trhanec na pánvi. Rychlovka z časů našich babiček!

Bramborový trhanec na pánvi. Rychlovka z časů našich babiček!

4.10.2022 - AndreaP.

Doba je těžká. Jsme nuceni šetřit každou korunu, jelikož ceny všeho letí raketově vzhůru a mnozí z nás také trpí akutním nedostatkem času, jelikož mnohdy ani jedna práce nestačí. A tak  čas, kdy konečně dorazíme domů, je natolik vzácný, že to poslední, na co zbývá energie, je složité vyvařování. A tak přinášíme tento recept. Je to neskutečně jednoduché jídlo, které připomíná dobu našich babiček. Málo lehce dostupných surovin, rychlá příprava, to je to pravé v tuto složitou dobu.

(ilustrační fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 800 g brambor
  • 4 vejce
  • 4 lžíce kysaného mléka
  • 4 lžíce oleje
  • 1 hlávka salátu
  • špetka kari
  • sůl
  • pepř

 

Oloupané brambory necháme povařit doměkka, nakrájíme je na plátky a poprášíme kari kořením. Žloutky smícháme s kysaným mlékem, osolíme, opepříme a směs přilijeme k plátkům brambor. Zlehčíme sněhem z ušlehaných bílků a promícháme. Potom hmotu rozdělíme na 4 díly a po jednom pečeme ná pánvi na rozpáleném oleji. Dvěma vidličkami trháme na kousky, které ještě asi 4 minuty dopékáme. Porce na talířích obložíme listy salátu či jakékoliv dostupné zeleniny.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip