Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Jednoduchá švestková povidla. Rychlá příprava bez zničeného nádobí!

Jednoduchá švestková povidla. Rychlá příprava bez zničeného nádobí!

22.9.2022 - AndreaP.

Švestek se letos urodilo opravdu velké množství, tak proč nezkusit také švestková povidla. Tento recept je taková zrychlená verze oproti klasickým, které se vaří mnohem delší dobu. V zimě se nám pak budou hodit třeba do koláčů.

(fotografie: Pixabay)

na 6 sklenic po 200 ml:

  • 1 kg švestek
  • 500 g želírovacího cukru 2:1
  • šťáva z 1 citrónu
  • 4 lžíce slivovice

 

Švestky omyjeme a vypeckujeme. Rozmixujeme je, přimícháme želírovací cukr a přikryté necháme v klidu 4 hodiny.

Přivedeme k varu a prudce vaříme 4 minuty. Přimícháme slivovici.

Naplníme do sklenic a uzavřeme. Skladujeme v chladu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip