Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Květákové bramboráky. Recept, který nezruinuje vaši peněženku!

Květákové bramboráky. Recept, který nezruinuje vaši peněženku!

15.9.2022 - AndreaP.

Inflace šroubuje ceny strmě vzhůru, v současné době není už nic, co by se citelně nezdražilo, a netýká se to jen potravin. Dostáváme se tak do situace, kdy šetřit musí už téměř každý. A tak levné recepty na jídla, která nezruinují již tak vypjatý rozpočet, se budou jistě hodit. I toto je jeden takový. Klasický bramborák známe asi všichni, stejně tak jako smažený květák. V receptu, který jste právě otevřeli, budeme květák také smažit, ale tak trošku jinak. Na pomoc si přizveme právě bramborákové těsto. Levný recept, který snadno zasytí celou rodinu.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • květák
  • hladká mouka na obalení
  • sůl

Na těsto:

  • brambory
  • hladká mouka
  • vejce
  • česnek
  • sůl a pepř
  • majoránka
  • trošku mléka

 

  • olej

 

Květák si klasicky rozebereme na malé růžičky (velké rozřízneme) a uvaříme v osolené vodě do poloměkka.

Mezitím si připravíme bramborákové těsto : Syrové nastrouhané brambory smícháme s ostatními surovinami a vymícháme v klasické těsto na bramboráky, jen s tím rozdílem, že jej uděláme trochu hustější, než obvykle, a to z důvodu, aby na květáku drželo a nestékalo.

Uvařený zchladlý květák osolíme, lehce obalíme v hladké mouce, namočíme v bramborákovém těstě a ihned smažíme v rozpáleném oleji.  Poté necháme na ubrousku okapat.

Můžeme podávat jen tak samotné např. se zeleninovým salátem, ale rovněž i s brambory či kaší.

Náš tip: Uvařený květák můžeme rovněž jemně nasekat, přidat jej rovnou k těstu a pak klasicky péct bramboráky.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip