Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Podzimní klasikou je dýně. Pečená v troubě je luxusní!

Podzimní klasikou je dýně. Pečená v troubě je luxusní!

5.9.2022 - AndreaP.

Pomalu se blíží podzimní dny, které jdou ruku v ruce s dýňovým šílenstvím. Nejoblíbenější je bezesporu dýně Hokaido, která těší velké oblibě, a to většinou ve formě polévky. Způsobů, jakými se dá připravit, je ale mnohem více. U nás vítězí tento recept na pečenou dýni, kterou oceníte jako přílohu i jako lehkou večeři.

(fotografie: Pixabay)

K přípravě rychlé večeře budete potřebovat:

  • dýně Hokaido
  • 5 stroužků česneku
  • 3 snítky šalvěje
  • sůl
  • olivový olej
  • malý kelímek bílého jogurtu
  • 2 lžíce citronové šťávy

 

Dýni zbavíme semínek i měkkého vnitřku. Nakrájíme i se slupkou na 2 cm široké měsíčky. Vše vložíme do vhodného pekáče, osolíme, promícháme s olivovým olejem a pečeme i s česnekem (ve slupce) a šalvějí na 180°C dvacet minut. Po vyjmutí z trouby ihned podáváme.

Dýni doplníme bílým jogurtem, který lehce ochutíme čerstvou šťávou z citrónu a solí.

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip