Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Do 20 minut na stole! Špenátové polévce dodá šmrnc česnek a parmezán

Do 20 minut na stole! Špenátové polévce dodá šmrnc česnek a parmezán

16.2.2022 - AndreaP.

Nevíte, co uvařit k obědu či večeři? Ideální je polévka, která v průběhu pracovního týdne lehce nahradí i hlavní chod, jelikož je vydatná, zahřeje a její příprava nezabere mnoho času.  A my si dnes připravíme polévku špenátovou. Proč zrovna tuto? Špenát je velmi zdravá zelenina, v tomto receptu navíc můžete použít jak čerstvý, tak s ohledem na roční období pak i špenát mražený. Barva polévky v nás krásně navodí blížící se jaro. A česnek a parmezán dodá polévce správný chuťový šmrnc!

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 500 g čerstvého nebo mraženého špenátu
  • 500 ml plnotučného mléka
  • 4 lžíce jemných ovesných vloček
  • 3 lžíce řepkového oleje
  • 1 větší cibule
  • 4 stroužky česneku
  • smetana
  • parmezán
  • sůl
  • pepř

 

Najemno nakrájenou cibuli osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme česnek a ovesné vločky a restujeme dozlatova.

Poté přidáme špenát, opět restujeme, zalijeme mlékem a 5 minut povaříme. Rozmixujeme ponorným mixérem, dochutíme solí a zjemníme  smetanou.

Podáváme s opečenými kostičkami bílého chleba  a strouhaným parmezánem. Dle chuti opepříme.

 

(zdroj: redakce)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip