Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Jak udělat dobrou rybí polévku? Vsaďte na staročeskou tradici našich babiček

Jak udělat dobrou rybí polévku? Vsaďte na staročeskou tradici našich babiček

21.12.2021 - AndreaP.

Různých tradic o vánočních svátcích je hodně a mnoho z nich se týká také kuchyně a přípravy pokrmů. Klasickou českou tradicí je pak rybí polévka na štědrovečerním stole. Jaká byla v době našich předků? Jak jednoduše a chutně si jí můžeme připravit si právě teď ukážeme. Protože léty prověřený recept je vždy sázka na jistotu.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 200 g uvařeného hrachu
  • 400 g okrajových porcí a kostí z ryby
  • 1 mlíčí
  • 1 jikry
  • 100 g kořenové zeleniny
  • ½ lžičky pepře
  • sůl
  • muškátový květ
  • 2 housky
  • 1 lžíce másla na osmažení

 

Z porcí ryb a zeleniny si uvaříme vývar. Mlíčí a jikry opereme pod tekoucí vodou, nakrájíme a dáme do proceděného vývaru. Přidáme rozmačkaný, předem uvařený, hrách, maso z vývaru, pepř, sůl, muškát a celé společně povaříme. Přidáme i drobně nakrájenou zeleninu z vývaru. Dochutíme a podáváme s houskou nakrájenou na kostičky a usmaženou na másle.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip