Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Pikantní okurkové řezy. Skvělá chuť, která vás bude provázet i v zimních měsících

Pikantní okurkové řezy. Skvělá chuť, která vás bude provázet i v zimních měsících

11.9.2021 - AndreaP.

Tento recept se ke mě dostal zcela náhodně, a protože jsme měli letos na zahrádce dost okurek, rozhodla jsem se jej vyzkoušet. A musím teď po čase uznat, že to byla trefa do černého. Zavařené sklenice ze spíže pomalu (či spíše rychle) mizí, a mě je více než jasné, že v brzké době půjdu sehnat do obchodu salátové okurky a na zimu připravím alespoň trojitou dávku. Vyzkoušejte a věřte, že chuť této pikantní pochoutky vás rovněž dostane.

(ilustrační fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 3,5 kg salátových okurek
  • 3 lžíce soli
  • 3 větší cibule

Nálev:

  • 1 l vody
  • 2 dcl octa
  • 2 dcl cukru
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžíčka kari

 

Okurky i cibuli oloupáme a omyjeme. Okurky nastrouháme na tenké plátky,  cibuli nakrájíme nadrobno. Společně promícháme, přidáme sůl, opět promícháme a necháme asi 1 hodinu odstát v míse.

Poté vyždímáme a vodu slijeme.

V mezičase si připravíme nálev, a to tak že všechny suroviny na nálev společně svaříme.

Do čistě vymytých skleniček dáme vyždímané okurky a zalijeme svařeným nálevem. Očistíme hrdla sklenic a zavíčkujeme.

Zavařujeme asi 15 minut při teplotě 85 stupňů. Uchováváme v chladu.

A lehký tip na závěr, osobně si myslím, že stejně dobré chuti by šlo dosáhnout i z cukety. Pokud vyzkoušíte, budeme rádi, když se s námi v redakci podělíte o své postřehy.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip