Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Zázračné fazole jako tip na rychlý oběd či večeři? Připravte si fazole po bretaňsku

Zázračné fazole jako tip na rychlý oběd či večeři? Připravte si fazole po bretaňsku

9.9.2021 - AndreaP.

Dnešní recept je inspirací na dobrou večeři či rychlý oběd. Základem receptu jsou fazole. Ty se řadí z výživového hlediska k velmi hodnotným potravinám. Jako  většina luštěnin obsahují zejména vysoký obsah bílkovin, vlákniny, vitamínů skupiny B a také vápníku a mědi. Jsou natolik oblíbené, že tvoří důležitou složku potravin mnoha národních kuchyní. Třeba Brazilci si svůj jídelníček bez fazolí téměř nedokáží představit (jsou mimo jiné i součástí brazilského národního pokrmu zvaného feijoáda). A tak nezbývá, než se na tento zázrak kuchyně vrhnout a připravit si pokrm, který je snadný a opravdu chutný.

(ilustrační fotografie: Freepik)

Na dnešní recept budeme potřebovat :

  • 400 g bílých fazolí
  • 50 g sádla
  • 1 malý rajčatový protlak
  • 1/2 cibule
  • cca 30 g hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce sladké papriky
  • majoránku
  • sůl
  • pepř
  • cukr
  • případně kapku octu

 

Fazole si předem namočíme. Poté tyto fazole uvaříme doměkka. Scedíme, ale pozor vývar nevyléváme.

Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou smíchanou s paprikou, okořeníme solí a pepřem a zalijeme vodou z fazolí. Řádně rozšleháme, abychom neměli hrudky a dobře povaříme.

Do hotové omáčky poté vrátíme zcezené fazole, a pokrm následně dochutíme čenekem utřeným se solí a podle chuti ještě okyselíme a přisladíme.

Příloha - čerstvý chléb a opečená uzenina.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip