Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Vhodná na oběd, pohoštění i na výlety do přírody! Staročeská sekaná z mletého bůčku

Vhodná na oběd, pohoštění i na výlety do přírody! Staročeská sekaná z mletého bůčku

4.8.2021 - AndreaP.

Sekaná z mletého bůčku je krásně šťavnatá klasika a zcela jistě vám bude chutnat. Vhodná je jak v teplé úpravě, kdy jako příloha je ideální bramborové kaše, případně klasické vařené brambory. Vynikající je ovšem i zastudena, jemně nakrájená na tenké plátky mezi chleby se pak hodí třeba na letní výlety jako ideální svačinka. Pochopitelně dostatek zeleniny nesmí chybět.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 4 hrnky umletého bůčku
  • 1 velká cibule
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku Solamylu
  • sůl
  • pepř
  • 6 vajec vařených natvrdo

 

Umletý bůček smícháme s nastrouhanou cibulí, Solamylem, mlékem, solí a pepřem. Vypracujeme směs, kterou necháme v chladničce do druhého dne uležet.

Na plech položíme alobal a potřeme ho olejem. Na alobal rozprostřeme obdelník bůčkové směsi, na prostředek rozložíme vajíčka uvařená na tvrdo a maso přehrneme přes vajíčka tak, že vznikne celistvá šiška, kolem které alobal pevně zabalíme.

Sekanou pečeme v alobalu asi 1 1/2 hodiny. Před dopečením alobal rozevřeme, aby sekaná zrůžověla.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip