Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Bezstarostné léto s chutí zeleninového leča

Bezstarostné léto s chutí zeleninového leča

21.7.2021 - AndreaP.

Lečo je typickým pokrmem v Maďarsku. Velice oblíbené je ovšem i v našich končinách, a to zejména díky své rychlé přípravě. K zapotřebí jsou zejména tři základní suroviny - rajčata, papriky a cibule. Uzeniny a vejce chuť ještě více doladí.

(fotografie: Kobako)

Potřebujeme:

  • 200 g suchého salámu
  • 4 nožičky oblíbených párků
  • 4 papriky
  • 4 - 5 středních rajčat
  • 100 g sádla nebo jiného tuku
  • 1 cibule
  • 4 vejce
  • pepř
  • pečivo

 

Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme ji na rozpáleném sádle. Salám a párky nakrájíme na malé kostičky a přidáme je k cibuli.

Papriku zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké nudličky. Dusíme ji téměř do měkka. Rajčata nakrájíme na kousky a přidáme je do směsi. Vše osolíme a opepříme a dál dusíme.

V závěru do leča přidáváme vejce, které pečlivě rozmícháme a chvilku ještě podusíme.

Podáváme s pečivem, ideálně s čerstvým chlebem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip