Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Smažené kyjevské fazolové bochánky. I bez masa můžeme mít skvělé karbenátky!

Smažené kyjevské fazolové bochánky. I bez masa můžeme mít skvělé karbenátky!

11.6.2021 - AndreaP.

Kdo z nás by neznal karbenátky. Jsou všemi oblíbené, rychle připravené a vhodné pro různou příležitost. Milují je děti i dospělí a velmi často jsou také vidět v baťůžcích jako součást svačiny při letním výletování. Dnešní recept vás ale možná překvapí. Bude svým způsobem, i když neplánovaně, ve vegetariánské verzi. Základem totiž budou fazole. Maso tentokráte úplně vynecháme, a jídelníček odlehčíme. Luštěniny jsou pro lidský organismus totiž velmi cenné.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:
1.) česnekové máslo:

  • 100 g másla
  • 3 rozetřené stroužky česneku
  • 1 lžíce sekané petrželky


2.) fazolové bochánky:

  • 675 g červených fazolí v konzervě
  • 150 g bílé strouhanky
  • 25 g másla
  • 1 nadrobno nasekaný pórek
  • 1 nadrobno nasekaný řapík celeru
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 1 vejce
  • sůl
  • pepř

 

  • olej



Česnekové máslo:

  • Dejte máslo, česnek a petrželku do mísy a měchačkou utřete. Česnekové máslo dejte na list pečícího papíru, vytvarujte do doutníkového tvaru a stočte do papíru. Do upotřebení nechte schladit v lednici.

 

Mačkadlem na brambory rozmačkejte v míse červené fazole a vmíchejte do nich 75 g strouhanky, až se dokonale promísí.

Rozpusťte máslo v pánvi. Přidejte pórek a celer a smažte na mírném ohni za stálého míchání asi 3-4 minuty. Přidejte na pánev fazolovou směs a petrželku, dochuťte solí a pepřem, důkladně promíchejte. Sejměte pánev z ohně a odložte stranou, aby schladla.

Rozdělte fazolovou směs na 4 stejné porce a vytvarujte z nich šišky.

Rozkrojte česnekové máslo na 4 díly a vložte je doprostřed každého fazolového bochánku. Rukama zformujte fazolovou směs kolem česnekového másla tak, aby bylo dokonale obaleno, vzniknou vám krásné bochánkové karbanátky.

Obalte každý fazolový bochánek v rozšlehaném vejci a vyváletje ve zbylé strouhance.

Zahřejte na pánvi trochu oleje a smažte bochánky vždy 7-10 minut. Ihned podávejte.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip