Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Symbol léta a vůně babiččiny kuchyně? Tvarohové knedlíky s jahodami

Symbol léta a vůně babiččiny kuchyně? Tvarohové knedlíky s jahodami

1.6.2021 - AndreaP.

Lehounké těsto, jehož základem je tvaroh, a které jen lehce obaluje to, co se skrývá uprostřed, a sice šťavnatou a krásně červenou jahodu. Kdo by odolal?

Z uvedeného množství připravíte asi 16 malých knedlíků.

 

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 300 g čerstvých jahod
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 250 g tvrdého tvarohu
  • 200 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 60 g másla,
  • 100 g moučkového cukru
  • 20 g hladké mouky na vál
  • sůl

 

Měkký tvaroh smícháme s hrubou moukou, vejcem, špetkou soli a vypracujeme těsto.

Rozdělíme jej na 2 díly a na pracovní desce posypané moukou vyválíme na plátky o tloušťce 3-4 mm. Vykrajujeme kolečka o průměru 9-10 cm, použít můžete třeba větší hrneček.Do každého vložíme jahodu, dobře uzavřeme a zabalíme.

Knedlíky vhodíme do vroucí mírně osolené vody a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Občas je nadzdvihneme, aby se nepřichytily ke dnu.

Uvařené knedlíky vyjmeme a lehce je roztrhneme. Knedlíky omastíme rozpuštěným máslem, posypeme tvrdým tvarohem a pocukrujeme. Ihned podáváme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip