Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Fantasticky jednoduché domácí nudle. S tímto receptem už nikdy nebudete chtít ty z obchodu!

Fantasticky jednoduché domácí nudle. S tímto receptem už nikdy nebudete chtít ty z obchodu!

31.5.2021 - AndreaP.

Udělat si doma své vlastní nudle do polévky považovaly naše babičky za samozřejmost. Nicméně doba pokročila, času je málo a mnozí se tak uchylují k tomu, že si nudle koupí hotové v obchodě. Veliká chyba! Žádné totiž nejsou tak dobré, jako ty doma připravené. Navíc příprava nudlí je velmi jednoduchá, je dobrá také na vybití stresu či zahnání chmur a potřebujete jen tři základní suroviny. Nic víc, jen mouka, sůl a vejce. A tyto věci má doma každý, kdo má kuchyň. Není potřeba ani žádný strojek, stačí nůž. A pak chuť pořádně prohníst těsto a následně jen trošku času na usušení (ale todle už nudle zvládají samy bez potřeby naší přítomnosti). Výsledkem pak budou nudle, které na rozdíl od těch kupovaných, budou plné chuti a nebudou se rozvařovat. A to se vyplatí.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 1 hnek hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 vajíčka

(fotografie: Pixabay)

Mouku prosijeme, abychom jí nakypřili, přidáme sůl, promícháme. Doprostřed uděláme důlek, kde rozklepneme dvě vajíčka a pak už nastává ta nejdůležitější fáze přípravy, kdy zapojíme své ruce. Ano, nejlepší je zpracovat těsto rukama. Výsledné těsto je tuhé, nelepí a má všude stejnou barvu.

Poté si na vál rozprostřeme trošku mouky a vyválíme dvě stejně silné placky (zhruba 2 mm). Tím naše práce tak na půl hodiny až hodinku končí. Těsto totiž necháme na teplejším místě odpočívat.

Poté vezmeme ostrý nůž a těsto si nakrájíme na stejnoměrné nudle (jaké budou, záleží čistě na našich preferencích, někdo má raději nudle tenké jako papír, někdo naopak silnější).

Takto nakrájené nudle přendáme na pečící papír a necháme je sušit.  Občas je prsty lehce prohodíme, ať se suší rovnoměrně. Po úplném vysušení je uschováme v uzavřené dóze, aby nenavlhly, případně je rovnou můžeme servírovat v polévce.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip