Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Duší tohoto receptu je pepř. Připravte si hovězí tokáň

Duší tohoto receptu je pepř. Připravte si hovězí tokáň

11.5.2021 - AndreaP.

Už jste si někdy zkusili doma připravit tokáň? A co se vlastně pod tímto zvláštním názvem skrývá?  Jedná se o jeden z nejstarších, v psaných pramenech dochovaných, maďarsko–sedmihradských pokrmů. Jsou to nakrájené nudličky masa, osmahnuté na cibulce, pozor cibulku nechat jen zesklovatět, ne osmažit do hněda, jak jsme zvyklí u guláše, kdy zvláštností a vlastně duší tohoto receptu je pepř, který se používá místo papriky.

(ilustrační fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 3/4 kg hovězího masa
  • 2 lžíce sádla
  • 2-3 rajčata
  • 2 velké cibule
  • 1 pohárek bílého vína
  • sůl
  • pepř

 

Pokrájenou cibuli osmahneme na tuku do světle žluta, přidáme maso porkájené na nudličky. Osolíme, okořeníme, osmahneme, přidáme oloupaná rajčata, přilijeme víno a dusíme doměkka.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip