Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Polévka je grunt! Připravte si fazolačku z bílých fazolí a nebojte se přidat těstoviny

Polévka je grunt! Připravte si fazolačku z bílých fazolí a nebojte se přidat těstoviny

26.4.2021 - AndreaP.

Fazolová polévka chce vždy čas. Je jedno, zda máte fazole bílé či tmavé, základ je vždy stejný, a sice namočení fazolí do studené vody ideálně přes noc. Jen tak dokáže jejich tuhá slupka správně nabobtnat a umožnit tak jejich správné uvaření. Po tomto kroku je už samotné vaření celkem rychlovka.


(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 300 g bílých fazolí
  • 2 lístky rozmarýny
  • 1 stroužek česneku
  • 50 g slaniny
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • masový vývar
  • sůl
  • mletý pepř
  • 100 g vařených těstovin
  • 1 lžíce sekané petrželové natě



Den předem namočené fazole uvaříme do měkka s rozkrájenými lístky rozmarýny a celým stroužkem česneku. Měkké fazole prolisujeme přes síto.

V hrnci osmahneme drobně nakrájenou slaninu, přidáme prolisované fazole a rajčatový protlak. Polévku rozředíme vývarem, osolíme, opepříme, necháme projít varem, přidáme vařené těstoviny, posypeme sekanou petrželovou natí a podáváme.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip