Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Pivo nejen ve sklenici, ale také v hrnci. Připravte si pivovarské vepřové!

Pivo nejen ve sklenici, ale také v hrnci. Připravte si pivovarské vepřové!

24.4.2021 - AndreaP.

Pivo patří k nedělnímu obědu jako poklička k hrnci. A my si ho tentokráte užijeme maximálně. Tuto tekutinu Čechů totiž použijeme již během vaření a následně pak pochopitelně naservírujeme hezky v orosené sklenici k již hotovému pokrmu.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme:

  • 750 g vepřového masa
  • 3 lžíce oleje
  • 7 lžic kečupu
  • 3 stroužky česneku
  • 1 velká cibule
  • 2 pórky
  • 1 dl dvanáctisupňového piva
  • sůl
  • pepř

 

Vepřové maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.

V kastrole rozehřejeme tuk, vhodíme připravené maso a za stálého míchání ho opékáme. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, kečup a podlijeme pivem.

Dusíme asi 15 minut a přidáme na plátky nakrájený pórek a ještě chvíli dusíme.

Nakonec dochutíme solí a kořením.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip