Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  S láskou doma připravené chutnají nejlépe! Bramborové šišky s mákem

S láskou doma připravené chutnají nejlépe! Bramborové šišky s mákem

4.3.2021 - AndreaP.

Máte také rádi občas změnu a maso či zeleninu s chutí vyměníte za sladký hlavní chod? Pak máme pro vás skvělý tradiční pokrm už z dob našich babiček. Připravte si klasiku české kuchyně, a sice bramborové šišky s mákem.

(fotografie: tasteatlas.com)

Potřebujeme:

  • 500 g brambor
  • 200 g jemné celozrnné mouky
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 150 g máku
  • 200 g hnědého cukru
  • sůl

 

Brambory uvařené v páře necháme vychladnout a potom je rozmačkáme.

Z brambor, mouky, vejce a soli uděláme těsto. Na pomoučeném vále z něj vytvoříme dlouhý váleček, který pokrájíme na dílky. Každý dílek rozválíme zvlášť na 2 cm a nožem z něj krájíme asi 5 cm dlouhé dílky. Každý díl vyválíme rukou na šišky, které dáme uvařit do vařící vody.

Uvařené a zcezené naservírujeme na talíř, pokapeme rozpuštěným máslem, posypeme mletým cukrem a mákem.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz