Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Šťavnatá a křupavá, pomalu pečená a chuťově dokonalá? Kachna na medu

Šťavnatá a křupavá, pomalu pečená a chuťově dokonalá? Kachna na medu

26.2.2021 - AndreaP.

Že se dá kachna, slavnostní to jídlo, připravit téměř bez práce? No jistě, že dá. A zvládne to úplně každý. Nejsložitější na celém receptu je přetrpět čas, než se kachna upeče, jelikož vůně se bude linout celým bytem a chuťové pohárky budou netrpělivé. Šťavnaté maso spolu se sladko-slanou kůrčičkou na povrchu ale budou tou nejlepší odměnou.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 1 kachna
  • 1 hrnek drůbežího vývaru
  • 3 lžíce medu
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • sůl
  • 2 lžíce dezertního vína
  • 2 lžíce sójové omáčky

 

Očištěnou kachnu osolíme, položíme do pekáče, podlijeme vývarem, přikryjeme a  vložíme do trouby vyhřáté na cca 150 stupňů, kde pomalu pečeme cca 4-5 hodin (dle velikosti).

Sójovou omáčku, dezertní víno, mletý zázvor a med smícháme.

Když je kachna měkká, vytáhneme z trouby, potřeme jí připravenou medovou směsí a dáme zpět do trouby, tentokráte už bez poklice, teplotu trouby pak zvedneme na cca 200 stupňů.  Pečeme ještě cca půl hodiny, aby získala krásnou kůrčičku. V průběhu pečení ještě potíráme směsí.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz