Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Klasika české kuchyně netradičně! Smažený hermelín v pařížském těstíčku

Klasika české kuchyně netradičně! Smažený hermelín v pařížském těstíčku

15.2.2021 - AndreaP.

Smažený sýr je klasika, kterou téměř nikdo nepohrdne. Rychlá příprava a skvělá chuť, navíc pokrm, který zvládne připravit každý, i ten, kdo se jindy kuchyni obloukem vyhýbá. My si dnes ale tuto stálici na jídelních lístcích ještě povýšíme o level výše, a to nejen přidáním šunky, ale hlavně těstíčkem. To nám totiž ještě více urychlí práci při obalování, které mnoho z nás má za činnost neoblíbenou a navíc dodá netradiční chuť díky muškátovému oříšku.

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 2 hermelíny rozkrojené podélně
  • 8 plátků šunkového salámu nebo šunky

Těstíčko:

  • 1 celé vejce
  • lžíce vody
  • 3 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • špetka muškátového oříšku

 

Hermelíny rozřízneme a daná kolečka pak vkládáme mezi dva plátky salámu (šunky), ihned obalíme v těstíčku. To připravíme jednoduchým způsobem - vejce rozšleháme společně s vodou a vmícháme mouku, sůl a muškátový oříšek.

Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip