Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Hovězí Stroganov - léty prověřená minutka pro všechny

Hovězí Stroganov - léty prověřená minutka pro všechny

4.2.2021 - AndreaP.

Hovězí Stroganov je masitý pokrm pocházející z ruské kuchyně, který se rozšířil po celém světě. Bývá také označován jako minutkový guláš. Připravuje se z hovězí svíčkové, která se nakrájí na nudličky a zprudka orestuje na oleji, kousky masa se pak prohřejí spolu s dalšími ingrediencemi.  Podává se horké, jako příloha jsou v Rusku tradiční opékané brambory nebo smažené hranolky, ale používá se také rýže nebo těstoviny.

Potřebujeme:

  • 600 g svíčkové nebo nízkého roštěnce
  • 2 dl kysané smetany
  • 2 cibule
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • mletý pepř
  • sůl

 

Odblaněné maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potom je nakrájíme na tenké nudličky. Na másle zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, pepř a za stálého míchání opékáme 5 minut.

Maso zaprášíme moukou, osolíme a opékáme další 2 minuty, zalijeme je smetanou, rozmícháme a podusíme 2 minuty. Přidáme protlak a přisolíme.

Pokrm připravujeme na hodně velké pánvi nebo kastrolu, aby maso bylo v nízké vrstvě a prudce se opékalo; nemáme-li velkou nádobu, pokrm připravujeme po porcích.

Podáváme se smaženými bramborovými hranolky nebo rýží.

(foto: bbc.co.uk)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip