Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Hanojská nudlová polévka s hovězím masem, aneb porce exotiky na talíři!

Hanojská nudlová polévka s hovězím masem, aneb porce exotiky na talíři!

31.1.2021 - AndreaP.

Cítíte tu vůni hanojské nudlové polévky s hovězím masem? Dnešní vaření bude velmi jednoduché a ve stylu exotické chuti.

Potřebujeme:

  • 1 1/2l vývaru z kostí
  • 300 g hovězího zadního nebo svíčkové
  • 150 g širokých nudlí
  • 3 cibule
  • 1 pórek
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • několik lístků máty peprné
  • 100 g krevet
  • mletý zázvor a pepř
  • Glutasol
  • sůl
  • tlučený badyán
  • 1 lžíce sádla
  • mletý pepř

 

Na polévku používáme vývar z morkových kostí, které se však musí před použitím krátce povařit, propláchnout ve studené vodě, a pak teprve pozvolna vařit asi 2 hodiny. Do přecezeného vývaru dáme hovězí maso nakrájené na tenké plátky, zázvor, badyán, sůl, mletý pepř, rychle zavaříme, pěnu sebereme, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli a pórek. Dochutíme Glutasolem.

Mezitím uvaříme zvlášť ve slané vodě širodé nudle a zvlášť spaříme krevety.

Nudle i krevety dáme jako vložku do mističek, a pak je zalijeme hotovým vývarem, do kterého jsme ještě přidali přesekané lísky máty peprné a zakápneme citrónovou šťávou.

(foto: Pixabay.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip