Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Křehké voňavé kuře jako z restaurace? Je to snadné!

Křehké voňavé kuře jako z restaurace? Je to snadné!

31.1.2021 - redakce Babinet.cz

Vietnamskou a čínskou kuchyni mají Češi moc rádi. Ale znáte to, když je nutné jídlo nosit domu, protože se v restauraci nemůžeme posadit, tak to není úplně ono. Mezi velmi oblíbené pokrmy pak patří voňavé křehké kuře nebo kachna. Tento recept vyžaduje delší přípravu, není ale vůbec obtížný a použité ingredience také nejsou nijak exotické.

Potřebujeme

  • Kuřecí prsa / kachní prsa, co kdo má rád
  • Voda
  • Sojová omáčka
  • Skořice
  • Zázvor
  • Kardamon
  • Bramborový škrob
  • Mrkev
  • Pórek
  • Rýže
  • Sůl
  • Pepř
  • Mouka
  • olej

Předem receptu upozorňujeme, že lze použít také stehna, ale obvyklejší jsou prsa. Pokud máte prsa z jednoho kuřete, nebo kachny, rozpulte je. Na jednu porci počítáme jednu polovinu prsa.

Maso je vysoké a bude se vařit, tedy se ještě zvýší. Prso tedy podélně překrojte ale nedokrojujte. Roztáhněte jej do jednoho celistvého „řízku“ a jemně ho poklepejte klouby ruky.

Do hrnce dáme cca 0,5 litru vody, přivedeme ji k varu, přidáme 1 celou skořici, 1 hvězdičku kardamomu, cca centimetru zázvoru a 3-4 lžíce sojovky. Vodu ochutnejte, není-li chuť sojovky dostatečně cítit, přidejte podle své chuti. Vodu přiveďte k varu, vložte maso a vařte do změknutí.

Maso vyjměte a nechte zchladit. Z vývaru vyndejte koření a zahustěte jej cca 1 lžící škrobu. Přidejte také nakrájený pórek a mrkev a nechte jemně probublávat do změknutí. Ideálně po celou dobu kdy ve vedlejším hrnci budete vařit rýži. V misce si připravte hustší palačinkové těsto, v něm omočte vychladlé maso, které pak dozlatova opečete na oleji.

Maso podávejte s rýži. Omáčku nechte v misce zvlášť a přilévejte si podle chuti.

napsala Zuzana Zelenková

foto: dreamstime.com

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip