Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Recept, který uvítá každá unavená žena. Klobásy na černém pivu

Recept, který uvítá každá unavená žena. Klobásy na černém pivu

27.1.2021 - AndreaP.

Shon, stres, depresivní nekončící období. Takový tunel bez světla. Takto by se dal lehce popsat tento čas.  Z médií se na nás den co den hrnou zprávy, které se rozhodně neřadí k těm optimistickým. Nekončící otázky, co bude, jak bude, kdy to skončí,  k tomu pochopitelně starost o domácnost jako takovou, o děti a jejich výuku a nesmíme opomenout hlavní fakt, že toto vše většina z nás musí zvládat při zaměstnání. A den má jen 24 hodin. Která žena by toto neznala? Muži prominou, že hovořím k ženám, ale jsme na ženském serveru a výše popsané je prostě tak. Unavené z práce příjdeme domů a ozve se "mamííí, my máme hlad". A zde se dostávám k podstatě dnešního receptu. Za sebe musím říct : "miluji jednoduché recepty na rychlou večeři". A jako takový pro vás dnes vybírám další z osvědčených receptů nenáročných receptů. Přesný rozpis surovin není uveden, neb jak bude z receptu patrné, odvíjí se podle počtu strávníků.

Suroviny

  • několik párů klobás
  • sterilované papriky "kozí rohy"
  • cibule
  • kečup
  • černé pivo

 

Cibuli nakrájíme na kolečka či proužky a vložíme na dno pekáče. Klobásy podélně nařízneme a do řezu vložíme sterilovanou papriku kozí roh a celé takto položíme na cibuli. Opakujeme, až máme potřebný počet klobás/porcí. Pokapeme hustě kečupem, přibližně do poloviny výšky klobás. Poté zalijeme černým pivem tak, aby klobásky byly téměř celé potopené. Pečeme nejprve zakryté, nakonec odkryjeme a necháme ještě chvíli zapéct.

A tip na závěr? Zkuste klobásy i takto ...

Klobásy podélně rozkrojíme (opatrně, ať nepřekrojíme). Vnitřek vymažeme prolisovaným česnekem, přidáme plátky cibule a feferonky. Vložíme do pekáče. Dále si připravíme marinádu složenou z kečupu, medu a černého piva (vše dle chuti), řádně rozmícháme a nalijeme na klobásky. Z receptu je patrné, že podstatnou změnou v tomto podání je mimo jiné hlavně ten med přidaný do marinády. Pečeme zhruba 25 minut. Nejlepší příloha je krajíc čerstvého chleba a pochopitelně pivo !

Toto je recept, u kterého se dá improvizovat, skvěle to bude chutnat také s přílohou ve formě grilované zeleniny - papriky, cukety, kukuřice, cibule a podobně.

A jaké jsou vaše tipy na takové rychlé večeře? Podělte se s námi. Budeme moc rádi za vaše nápady a recepty, protože inspirace není nikdy dost.

Dobrou chuť !

(foto: archiv)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip