Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Lehká a zdravá příloha? Květák v koprovo-citrónové šťávě

Lehká a zdravá příloha? Květák v koprovo-citrónové šťávě

26.1.2021 - AndreaP.

Když se řekne květák, jako první nás většinou napadne smažený s tatarkou, případně upravený jako mozeček. My si dnes ale ukážeme, že jde připravit i úplně jiným způsobem. A sice jako zdravá příloha, která bude chutnat dětem i dospělým.


Potřebujeme:

  • 1 větší květák
  • 4 lžíce másla
  • 4 lžíce nasekaného čerstvého kopru
  • 2 lžičky citronové šťávy

 

Květák omyjte a rozeberte na růžičky. Květákové růžičky poté uvařte nad párou doměkka (uvařit je můžete i v hrnci s vodou).

Až je květák hotový, rozehřejte na pánvi máslo, přidejte kopr, citronovou šťávu, sůl, pepř a vložte rovněž růžičky květáku. Promíchejte, prohřejte a podávejte jako přílohu.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip