Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Což takhle dát si špenát? S brambory a vejci vykouzlíte dokonalý oběd, po kterém nebude těžko!

Což takhle dát si špenát? S brambory a vejci vykouzlíte dokonalý oběd, po kterém nebude těžko!

5.1.2021 - AndreaP.

Špenát je doslova prostoupen nezbytnými složkami pro naše zdraví, kterými jsou vitamín A,C,K1, kyselina listová, železo, vápník. Špenát také obsahuje několik dalších vitamínů a minerálů, včetně draslíku, hořčíku a vitamínů B6 a E. Po tomto výčtu se už asi nelze divit, že jej měl v oblibě slavný Pepek námořník a věřím, že stejnou oblibu vzbuzuje i u vás. A protože leden jedeme v odlehčené formě, přišel čas právě na špenát.

Potřebujeme:

  • 500 g špenátu
  • 1 cibule
  • 2 feferonky
  • 1 lžička kmínu
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 80 g másla
  • sůl

 

Na másle osmažíme nakrájenou cibuli dozlatova. Přidáme drobně nasekané feferonky a kmín a ještě chvíli pražíme. Pak vložíme připravený špenát (buď čerstvé nasekané listy a nebo mražený protlak) a zázvor a pod pokličkou dusíme asi 5 minut. Potom osolíme a necháme vypařit přebytečnou vodu. Před koncem opět přiklopíme a mírně doděláváme.

Podáváme s vařenými brambory a sázeným vejcem.

(foto: Pixabay.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip