Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Milovaná i nenáviděná růžičková kapusta. Připravte si jí zapečenou se sýrem a už jí nebudete chtít jinak!

Milovaná i nenáviděná růžičková kapusta. Připravte si jí zapečenou se sýrem a už jí nebudete chtít jinak!

9.11.2020 - AndreaP.

Krásná barva, malinkaté růžičky. Říká se o ní, že je to královna mezi zimní zeleninou. Je milovaná i nenáviděná zároveň. Zelenina, která asi nejvíce vzbuzuje emoce. Přesně tak by se dala charakterizovat růžičková kapusta. Je velice zdravá (vitamín C, draslík, mangan, B1, vláknina), ale také levná a lehce dostupná. Dnes s touto zeleninou začneme opatrně a zkusíme si velice jednoduchý recept, a sice zapékání se sýrem.

Potřebujeme:

  • 500 g růžičkové kapusty
  • 100 g másla
  • 5 lžic strouhaného čedaru
  • sůl

 

Očištěné a vyprané kapustičky vložíme do vařící osolené vody. Uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat.

Ohnivzdornou misku vymažeme máslem, vložíme do ní kapustičky, poklademe zbytkem másla nakrájeného na kousky a vše posypeme strouhaným sýrem.

Vložíme do horké trouby a asi 10 minut zapékáme.

(foto: Pixabay.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip