Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Mleté maso s kysaným zelím zapečené v bramborové peřince

Mleté maso s kysaným zelím zapečené v bramborové peřince

4.11.2020 - AndreaP.

Mleté maso, kysané zelí a netypicky bramborová kaše je na první pohled mírně nesourodá trojice, která ale po zapečení v jednom pekáčku vytvoří nebeský pokrm, který voní, chutná, sytí a nenápadně se dostane mezi vaše oblíbená jídla. Nevěříte? Vyzkoušejte!

Potřebujeme:

  • brambory
  • máslo
  • mléko
  • mleté maso
  • sůl
  • pepř
  • kysané zelí
  • anglická slanina, případně špek

 

V tomto receptu nenajdete přesný poměr surovin, jelikož se jedná o typický pokrm od oka, a také od toho, kolik osob je u stolu a jak velký máte pekáček, ve kterém budete pokrm zapékat. Věříme ale, že osobní zkušenost a šikovnost hospodyněk tento malý nedostatek v pohodě zvládne. Prostě nebojte se a s chutí do toho.

Brambory oloupáte, umyjete  a uvaříte v osolené vodě doměkka. Rozšťoucháte je a vyšleháte s horkým mlékem a máslem na hladkou kaši.

Na spodek pekáčku rozprostřete polovinu uvařené bramborové kaše - nemusí být vychlazená. Na kaši rozvrstvíte opražené mleté maso. Na mleté maso rozvrstvíte kysané zelí. Na kysané zelí rozprostřete druhou polovinu bramborové kaše. Pokladete špekem nebo anglickou nakrájenou na tenké plátky.

Vložíte do vyhřáté trouby. Pečete ODKRYTÉ tak dlouho, až je upečeno dozlatova. Pozor je opravdu nutné péct ODKRYTÉ!!!

Po upečení nenabíráte ihned, uvnitř je pokrm velmi horký a náplň by vytekla, proto necháte chvíli "zavadnout".

Dobrou chuť.

(ilustrační foto: thewholesomedish.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip