Babinet.cz  /  Recepty  /  Polévky, omáčky a zálivky  /  Porazí viry, zažene kocovinu, zahřeje a navíc chutná! Toskánská cibulačka

Porazí viry, zažene kocovinu, zahřeje a navíc chutná! Toskánská cibulačka

3.11.2020 - AndreaP.

Podzim je sice barevné období mající své nepopsatelné kouzlo a atmosféru, na druhou stranu je to také období brzké tmy, deště, změny teplot, nevlídna.  A s tím vším jdou ruku v ruce častá nachlazení. Rýma, kašel, bolest v krku, bolest hlavy, únava - kdo by to neznal?  A už naše babičky říkávaly, že nejlepší lék na neduhy je horká polévka. Ta totiž vždy postaví na nohy. Tak tady je jedna z nich.

Potřebujeme :

  • 50 g šunky nakrájené na čtverečky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 4 velké cibule nakrájené na proužky
  • 3 nasekané stroužky česneku
  • 8,5 dl horkého kuřecího vývaru
  • 4 krajíce chleba
  • 50 g másla
  • 75 g čedaru

 

Šunku opékejte 3-4 minuty na velké pánvi, dokud nezačne hnědnout. Vyjměte ji z pánve a odložte stranou. Přidejte do pánve olej a na větším ohni smažte 4 minuty cibuli a česnek. Stáhněte plamen, přikryjte pánev pokličkou a nechte cibuli 15 minut smažit nebo smažte tak dlouho, dokud lehce nezkaramelizuje.

Přidejte do pánve vývar a uveďte do varu. Stáhněte plamen a nechte směs pod pokličkou 10 minut vařit.

Na předehřátém grilu (nebo v toustovači) smažte po obou stranách krajíce chleba 2-3 minuty. Namažte je máslem a posypte strouhaným sýrem. Krajíce pokrájejte na malé kousky.

Polévku podle chuti osolte, opepřete a navrch položte kousky chleba s máslem s sýrem.

(foto: pixabay)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip