Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Česká klasika v rychlejší verzi? Plněné knedlíky s cibulovým zelím

Česká klasika v rychlejší verzi? Plněné knedlíky s cibulovým zelím

27.10.2020 - AndreaP.

Kdo by neměl rád poctivé knedlíky z vařených brambor, naplněné k prasknutí, přelité osmaženou cibulkou a doplněné zelím či špenátem? Je to jídlo typické pro českou kuchyni, které velice připomíná i dobu našich babiček. Nynější situace, kdy mnoho z nás musí být doma na home office, stíhat svou práci i kolem pobíhající děti, kterým musíme suplovat nejen roli učitele, ale i další řadu různorodých profesí, je složitá. A protože čas jsou peníze, není žádnou ostudou si občas v kuchyni pomoci, jak to jen jde. Třeba směsí v podobě knedlíků v prášku, která nám práci značně urychlí.

Potřebujeme:

  • 1 balení knedlíky bramborové v prášku
  • 1 středně velkou bramboru
  • 3–4 špekáčky
  • 4 velké cibule
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžíce vinného octu
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 lžička soli
  • 100 g sádla

 

Těsto na knedlíky připravíme podle návodu na sáčku. Navíc do něho ale ještě přidáme jednu nastrouhanou bramboru.

Z bramborového těsta vyválíme rovnoměrný váleček a rozdělíme jej na stejně velké dílky.

Špekáčky nakrájíme na malé kostičky.

Jednotlivé dílky rozválíme na placičky, případně je v dlaním rovnoměrně rozmačkáme, naplníme je kousky uzeniny a pečlivě  zabalíme.

Naplněné knedlíky vkládáme do vroucí osolené vody a pomalu vaříme, dokud se neodlepí od dna hrnce. Až vyplavou k povrchu, máme hotovo. Vybereme je děrovanou vařečkou.

Ihned servírujeme s cibulovým zelím.

To si připravíme tak, že cibule oloupeme, přepůlíme a nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky. V hrnci rozehřejeme sádlo a cibulku zlehka orestujeme. Přidáme kmín, sůl, cukr a ocet, přiklopíme pokličkou a podusíme.

 

 

(foto: pixabay.com)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip