Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Domácí játrová paštika. Nejen namazaná na chleba, ale také k obědu!

Domácí játrová paštika. Nejen namazaná na chleba, ale také k obědu!

31.8.2020 - AndreaP.

Představte si situaci, že servírujete návštěvě jako rychlé pohoštění lahodnou paštiku, a oni se vás při její konzumaci s plnou pusou jen tak zeptají: "Ta je výborná, kdes jí kupovala?" A vy s hrdostí můžete odpovědět: "Ta se nedá koupit, je domácí, dělala jsem jí já!" Následný obdiv a údiv si poté vychutnejte plnými doušky. S našim receptem si jí totiž doma opravdu připravíme snadno a hravě a kupované už se budete vyhýbat obloukem.

Potřebujeme:

  • 300 g telecích jater
  • 2 žloutky
  • 2 žemle
  • asi 1/16 l mléka
  • 40 g másla
  • 1 malá cibule
  • sůl
  • 2 bílky
  • 1 lžíce strouhanky

 

Játra jemně umeleme, přidáme žloutky, prolisované nebo umleté žemle, předem namočené v mléce, máslo, jemně nakrájenou cibuli, sůl.

Nakonec vmícháme dobře ušlehaný sníh z bílků a trochu strouhanky.

Míšeninu dáme do tukem vymazané chlebíčkové formy, postavíme ji do pekáče s vodou a v předem vyhřáté troubě pečeme.

Podáváme buď teplé nakrájené na plátky s brambory nebo necháme vychladit, a poté mažeme na pečivo.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip