Babinet.cz  /  Recepty  /  Česká národní  /  Bez zelí není česká kuchyně! Vyzkoušejte dušené zelí s jablky

Bez zelí není česká kuchyně! Vyzkoušejte dušené zelí s jablky

18.8.2020 - AndreaP.

Máte rádi zelí? Asi si nikdo z nás bez něj neumí představit klenoty české kuchyně, jakými jsou vepřo-knedlo-zelo, kachna se zelím, knedlíky plněné uzeným masem se zelím, ale i takový zabijačkový prejt se zelím je něco, nad čím se sbíhají sliny nejednomu z nás. A my se dnes podíváme na zoubek právě tomu zelí. Připravíme si ho tentokráte s jablky.

Potřebujeme:

  • 1 kg hlávkového zelí (i sterilované)
  • 250 g kyselejších jablek
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • šťáva z 1/2 citronu
  • kmín
  • sůl

 

Zelí nakrouháme, osolíme, posypeme cukrem a kmínem. Mírně podlijeme vodou a dusíme doměkka. Vmícháme jablka nakrájená na jemném struhadle. Promícháme a dochutíme citronovou šťávou.

A jak se dělá výše zmiňovaná Kačenka? Tak to vám prozradime příště.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz