Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Výborná ozdoba k masu či čerstvé uzenině? Nakládané cibulky, které si můžete připravit i doma

Výborná ozdoba k masu či čerstvé uzenině? Nakládané cibulky, které si můžete připravit i doma

28.7.2020 - AndreaP.

Jsou vynikající jako pikantní příloha například k masu či čerstvým uzeninám, použít se dají také do salátů. Že jsou skvělé moc dobře věděly už naše babičky, od kterých pochází tento recept. Řeč je o naložených cibulkách. Nechte si chutnat.

Potřebujeme :

  • malé cibulky
  • sůl
  • ocet
  • bobkový list
  • hořčičné semínko
  • červená paprika na ozdobu
  • sladkokyselý nálev

Pokud použijeme malinké cibulky, necháme je vcelku. Cibulky namočíme do vody a necháme je takto přes noc.

U větších (klasických) cibulí tyto pak rozčtvrtíme a jednotlivé lístečky oddělíme od sebe. Bílé blanky mezi nimi odstraníme. Použít můžeme rovněž červenou cibuli.

Na druhý den je oloupeme, omyjeme a dvě minuty povaříme ve slané vodě, do které jsme také přidali trošku octu.

Scedíme a necháme okapat.

Vychladlé cibulky poté plníme do čistých zavařovacích sklenic, přidáme bobkový list a hořčičné semínko a kdo chce, může přidat pro ozdobný efekt proužky červené papriky.

Zalijeme sladkokyselým nálevem (voda, ocet, sůl a cukr) až po okraj. Hrdlo očistíme a pevně zavíčkujeme.

Sterilizujeme cca 20 minut při teplotě 80 stupňů Celsia.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz