Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Jste na chatě a nevíte, co k obědu? Připravte si povedený pekáček z brambor a mletého masa!

Jste na chatě a nevíte, co k obědu? Připravte si povedený pekáček z brambor a mletého masa!

8.7.2020 - AndreaP.

Zapékaná jídla z brambor se řadí mezi ta levná, rychle připravená a chutná, velikou oblibu mají u dětí i dospělých. Velice často se pak tento typ receptů využívá při pobytu na chatách či chalupách právě v době letních prázdnin. Stačí pak pokrm doplnit salátem z čerstvé zeleniny či zeleninovou oblohu, případně ovocným kompotem a hody můžou začít. Příprava je navíc natolik jednoduchá, že jí zvládnou i ti, kteří se kuchyni přes rok vyhýbají velikým obloukem.

Potřebujeme:

  • 1 kg brambor
  • 400 g mletého vepřového masa
  • 4 vejce
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1/2 lžíce sladké papriky
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce másla
  • 100 g smetany ke šlehání
  • kelímek kysané smetany
  • 2 vejce
  • 1 lžíce strouhanky
  • 20 g másla
  • 20 g strouhaného sýra

 

Brambory uvařte ve slané vodě asi 20 minut, pak je oloupejte. 4 vejce uvařte natvrdo a oloupejte. Brambory a vejce nakrájejte na plátky, očištěné papriky pokrájejte na nudlličky.

Mleté maso silně okořeňte solí, pepřem, mletou paprikou a lisovaným česnekem, vmíchejte do něj nudličky papriky.

Vymažte formu a dávejte do ní vrstvy plátků brambor, mletého masa, kysané smetany, plátků vajec. Nejvyšší vrstvu tvoří brambory.

Smetanu smíchejte s dvěmi vejci a směsí přelijte brambory a posypte je strouhankou. Nahoru přidejte vločky másla a nasypte strouhaný sýr.

Pekáček dejte do předehřáté trouby a pečte asi 40 minut při 200 stupních Celsia.

(foto: knorrwhatsfordinner.co.za)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip