Babinet.cz  /  Soutěže  /  Soutěžte a ochutnejte nové Chef Menu z Pyrenejí Bageterie Boulevard

Soutěžte a ochutnejte nové Chef Menu z Pyrenejí Bageterie Boulevard

13.2.2020 - redakce Babinet.cz

Historicky už dvacáté první Chef Menu, které Bageterie Boulevard připravuje s vyhlášenými šéfkuchaři, je tentokrát inspirováno Pyrenejemi. Sestavil jej známý šéfkuchař Jean-Paul Manzac, šéfkuchař Corinthia Hotelu Praha. V novém „horském“ menu hrají hlavní roli kachní a vepřové, ale nechybí ani kompletně vegetariánská nabídka z řady Fit Calories pro ty, kteří se rozhodli konzumaci masa omezit.

Oblast Pyrenejí, odkud Bageterie čerpala inspiraci, je opravdový sytý a poctivý kulinářský ráj. Jedna ze základních surovin, bez kterých se tato kuchyně neobejde, je kachní maso na jakýkoli způsob. A to nechybí ani v novém Chef Menu. Recept vytvořený přímo na zimní splín přináší Gaskoňská bageta, kde jsou hlavní surovinou pomalu pečená kachní stehna, dále šalotková marmeláda, jemný francouzský sýr Tomme Noire a nakonec jemně štiplavá rukola plná vitamínů. Svou sytost dokazuje i druhá hlavní bageta s názvem Pepito. Nabízí kousky vepřové panenky kombinované s grilovanými paprikami, salámem chorizo, ovčím sýrem a baby špenátem. Korunu všemu dává neotřelý šafránový dresink. A nebylo by to zimní menu, kdyby v něm nebyla vydatná teplá polévka. Tou je polévka Baratzuri. Jedná se o krémovou polévku z restovaného česneku s křupavými krutony s tymiánovým olejem a lehce pálivého chilli.

Zimní Pyrenejské Chef Menu sestavil rodák přímo z francouzského Gaskoňska Jean-Paul Manzac. Ten se sice v podhůří Pyrenejí narodil, ale už dvacet let žije v Česku. K vaření a kvalitním lokálním surovinám si pak budoval vztah už od raného mládí. „Absolvoval jsem kuchařské lyceum, ale základy vaření mi dala už moje maminka. Chodili jsme na místní trhy a vařili z lokálních surovin, a to takřka každý den. Proto mi je i filozofie Bageterie Boulevard, kdy se snaží lidem zprostředkovat vysokou gastronomii založenou na kvalitních lokálních surovinách, velmi blízká,“ popisuje šéfkuchař. V Praze provozoval francouzskou restauraci i moderní brasserii, s níž tři roky po sobě získal michelinského Biba. Nyní jako šéfkuchař Corinthia Hotelu Praha vede tým 34 šéfkuchařů.

A o co se soutěží? 5 z vás má nyní možnost vyhrát poukázku na ochutnávku Pyrenejského menu. Stačí správně odpovědět na soutěžní otázku.

Více se dozvíte na www.bb.cz

Soutěž probíhá od 13. 2. do 29. 2. 2020
Všeobecná soutěžní pravidla naleznete zde.

Jaká je hlavní surovina polévky Baratzuri?

brambory

mrkev

česnek

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další soutěže

Náš tip