Na podzim je nejdůležitější zásoba vitamínů. Zeleninové lasagne jsou ideálním jídlem, na kterém si velmi pochutnáte a zároveň dodáte tělu vše, co potřebuje.
Doba přípravy: 40 minut (plus příprava den předem)
Ingredience:
2-3 kousky cukety
- 1 hrnek špenátu
- 1 hrnek listy čerstvé bazalky
- 1 stroužek česneku
- 1 lžíce Raw proteinu z konopí Produkt Lifefood
- podle chuti olivového oleje
- podle chuti himalájské růžové soli
- podle chuti pepře
- podle chuti cedrových oříšků Produkt Lifefood
- 1 hrnek sušených rajčat Produkt Lifefood
- 2 kousky čerstvých rajčat
- 1 hrnek kešu Produkt Lifefood
- hodně vody
Příprava:
ŠPENÁTOVÉ PESTO - Rozmixujte do jemného pesta špenátové listy, 1 hrnek bazalkových listů, česnek, konopný protein, olivový olej, sůl a pepř. Přidejte piniové oříšky a promíchejte.
RAJČATOVÉ PESTO - Nejdříve přes noc namočte sušená rajčata a druhý den se pusťte do pesta.
K namočeným rajčatům přidejte čerstvá, 1 hrnek bazalkových listů, olivový olej, sůl, pepř a rozmixujte do jemného pesta.
KEŠU KRÉM - S trochou vody rozmixujte kešu oříšky. Přidávejte vodu podle potřeby, až vznikne jemný krém. Krém bude výrazně zajímavější, když se dochutí špetkou soli a trochou citronové šťávy.
SERVÍROVÁNÍ - Umyjte cukety, odkrájejte konce a nakrájejte na tenké plátky. Nyní začněte tvořit lasagne vrstvením. Začněte položením cuketové vrstvy, následně přidejte špenátovou, poté opět cukety, pak rajčatovou, pak opět cukety a následně kešu krém. A takto neustále dokola. Dokud vám zbydou ingredience. Nakonec ozdobte bazalkovými listy.
Zdroj: www.lifefood.cz
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.