Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Džem z kiwi a rebarbory

Džem z kiwi a rebarbory

25.3.2019 - AndreaP.

Buďte odvážní! Pusťte se do zeleného experimentu. Nezvyklá kombinace kiwi a rebarbory vás uchvátí nejen neobyčejnou chutí, zelený džem s černými tečkami zrníček kiwi potěší i vaše oko.

Potřebujete:

  • Želírovací cukr 3:1 Labeta
  • 900 g kiwi
  • 600 g rebarbory
  • 180 g cukru (nebo dle chuti)

Kiwi oloupeme, z rebarbory stáhneme tvrdou slupku a obojí nakrájíme na menší kousky a poté rozmixujeme. Přidáme Želírovací cukr 3:1, a pokud je kiwi hodně kyselé, přidáme také cukr dle chuti (cca 120 g). Směs důkladně promícháme, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut.

Džem doporučujeme v průběhu vaření ochutnat (pozor, vždy jen čistou lžičkou!) a případně dosladit podle vlastní chuti.

Hotový džem plníme do sklenic, uzavřeme víčkem, otočíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

 

Naše tipy:

Chcete-li se vyhnout dodatečnému přidávání velkého množství cukru, vybírejte sladší kiwi.

Džem připravíte stejně dobře i s BIO třtinovým želírovacím cukrem 3:1, nezapomeňte však upravit poměr surovin. Vystačíte si s 600 g kiwi, 400 g rebarbory a 120 g cukru.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip