Babinet.cz  /  Recepty  /  Zajímavosti a ostatní  /  Dobrých rad do kuchyně není nikdy dost

Dobrých rad do kuchyně není nikdy dost

5.10.2020 - AndreaP.

Dobrých rad není nikdy dost. A tak nějaké další přinášíme právě teď. Jak si rychle, efektivně a s přehledem poradit při práci v kuchyni.

Rýže jako čerstvá
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu,
můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do
horké nebo vařící vody.

(zdroj: Pixabay) 


Domácí moučkový cukr
Nemáme-li k dispozici moučkový cukr, je možné jej vyrobit pomletím cukru krupice v el.
mlýnku na kávu. Pokud navíc do cukru nasypeme i trochu vanilkového, bude mletý cukr
výrazně a příjemně vonět.


Aby chlebíčky neokoraly
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou). Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.

Uchovávání vajec
Vejce uchováváme vždy špičkou dolů, aby žloutek ležel na bílku a ne ve vzduchové bublině.


Sýr nevytéká
Sýr při smažení nevytéká, když ho obalíme 2x nebo 3x v trojobalu, dáme na hodinu do
mrazáku a pak zprudka smažíme.


Loupání česneku
Pokud slupky na česneku drží víc, než se nám hodí, položíme stroužek česneku na prkénko a plochou stranou nože zmáčkneme. Slupky pak půjdou lépe odstranit.

Stále sypká sůl
Aby sůl ve slánce netvrdla, přidejte do slánky několik zrnek rýře nebo suchého hrášku.


Rybí zápach
Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.


Žádné utíkání
Mléko ani polévka nevyteče při vaření z hrnce, potřeme-li okraj tukem.


Přezrálá rajčata
Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte. Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.

 

Šťavnaté steaky
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku. Maso
by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.


Mazání tvrdého másla
Pokud vytáhnete máslo z ledničky a ještě tvrdé ho potřebujete namazat, použijte škrabku na
brambory na nakrájení tenkých plátků, které půjdou namazat bez problémů.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz