Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Zamotuljci

Zamotuljci

8.1.2019 - AndreaP.

Mám ráda zahraniční kuchyně a velmi ráda si o nich čtu. Je zajímavé sledovat chutě, zvyky a tradice jiných kuchyní, než je ta naše. Jídlo, to není jen knedlo-vepřo-zelo, to už dnes ví každý, z nepřeberného množství chutí a způsobů přípravy si dnes můžeme sestavit menu, u kterého procestujeme doslova celý svět. Dnes vyzkoušíme něco z chorvatské kuchyně.

Potřebujeme :

  • 4 hlávky římského nebo ledového salátu
  • 80 až 100 g tvrdého plátkového sýra
  • 4 vařená vejce
  • 1 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 3 lžíce strouhanky
  • sůl
  • mletý pepř

 

Hlávku salátu očistíme a 5 minut ovaříme v osolené vodě. Dáme okapat.

V ohnivzdorné misce osmahneme na másle kolečka cibule.

Hlávku salátu rozřežeme na polovinu, listy poněkud roztáhneme a poklademe plátkem sýra a čtvrtkou vařeného vejce. Osolíme, opepříme, posypeme osmaženou strouhankou a listy zamotáme. Skládáme je na osmaženou cibuli do zapékací mísy. Nahoru posypeme zbytkem osmažené strouhanky a hrubě strouhaným nebo na proužky nakrájeným sýrem. Zapečeme asi 10 minut v troubě, dokud se sýr nerozpustí.

Toto chorvatské jídlo se často doplňuje volským okem usmaženým na slanině, posypané pepřem, paprikou a kmínem.

Jako příloha se hodí brambory či bílý chléb.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip