Kremrole neboli trubička je sladký cukrářský výrobek, má tvar válce (německy Rolle), kdy těsto nařezané na proužky vhodné délky, je stáčeno do šroubovice a namotává se na speciální kuželovité trubičky, na kterých se následně peče.
Dutina se vyplňuje po zchladnutí krémem (odtud název krém + role, v Sasku se nazývají Blätterteig-Creme-Röllchen), tradičně vyráběným z našlehaného bílu s cukrem, případně sladké šlehačky. Před podáváním se kremrole ještě pocukrují.
My si dnes připravíme tyto kremrole s jablečným sněhem.
Potřebujeme :
Těsto:
- 350 g hladké mouky
- 250 g tuku (Hera)
- 1/8 l šlehačky
Náplň:
- 250 g jablek
- 350 g moučkového cukru
- 2 bílky
Vypracujeme těsto, které necháme hodinu v chladničce uležet. Poté jej tence vyválíme, krájíme na 2 cm široké proužky a tyto pak rovnoměrně navíjíme s přesahem na kovové trubičky. Na vymazaném plechu upečeme.
Vychladlé kremrole plníme jablkovým sněhem.
Příprava jablkového sněhu:
Do šlehače dáme jemně nastrouhaná jablka, cukr a bílky. Šleháme až do ztuhnutí sněhu.
(fotografie - chmee2)
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)