Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Kremrole s jablečným sněhem

Kremrole s jablečným sněhem

13.12.2018 - AndreaP.

Kremrole neboli trubička je sladký cukrářský výrobek, má tvar válce (německy Rolle), kdy těsto nařezané na proužky vhodné délky, je stáčeno do šroubovice a namotává se na speciální kuželovité trubičky, na kterých se následně peče.

Dutina se vyplňuje po zchladnutí krémem (odtud název krém + role, v Sasku se nazývají Blätterteig-Creme-Röllchen), tradičně vyráběným z našlehaného bílu s cukrem, případně sladké šlehačky. Před podáváním se kremrole ještě pocukrují.

My si dnes připravíme tyto kremrole s jablečným sněhem.

Potřebujeme :

Těsto:

  • 350 g hladké mouky
  • 250 g tuku (Hera)
  • 1/8 l šlehačky

 

Náplň:

  • 250 g jablek
  • 350 g moučkového cukru
  • 2 bílky

 

Vypracujeme těsto, které necháme hodinu v chladničce uležet. Poté jej tence vyválíme, krájíme na 2 cm široké proužky a tyto pak rovnoměrně navíjíme s přesahem na kovové trubičky. Na vymazaném plechu upečeme.

Vychladlé kremrole plníme jablkovým sněhem.

Příprava jablkového sněhu:

Do šlehače dáme jemně nastrouhaná jablka, cukr a bílky. Šleháme až do ztuhnutí sněhu.

 

(fotografie - chmee2)

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip