Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Lilkový řízek nejen pro vegetariány

Lilkový řízek nejen pro vegetariány

6.9.2018 - AndreaP.

Původní oblastí výskytu lilku jsou podhorské a horské oblasti And v dnešním Peru. V současné době se pěstují jako zemědělská plodina prakticky po celém světě s výjimkou tropů, arktických a subarktických oblastí.

Potřebujeme :

  • 1 větší lilek
  • 2 vejce
  • 100 g ementálu
  • 50 g másla
  • sůl
  • olej

 

Lilek oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, posolíme a necháme asi hodinu změknout.

Do rendlíku dáme máslo, nastrouhaný sýr, nahřejeme, přidáme vejce a necháme zhoustnout.

Plátky lilku osušíme, polovinu plátků potřeme 1cm silnou vrstvou směsi, druhé plátky přitiskneme a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip